Slutspelsskägg och Mustaschkampen

Mannens skägg är någonting som det finns många åsikter kring. Ska man raka eller inte och vilka olika frisyrer passar egentligen just dig. Vill man få hjälp med att hitta rätt produkter och tekniker, eller bara vill få till en snygg skäggväxt så kan man besöka en barberare för att få hjälp med detta. Dessa finns ofta i större städer, men ibland så kan även vanliga frisörer erbjuda tjänsten till sina kunder.

Förutom frisyrer och olika produkter så finns det andra saker som förknippas med skägget. Under olika idrottsevenemang så är det många idrottare som väljer att spara ut sin behåring, då vidskepligheten säger att det skulle bringa otur att raka sig inför en viktig match. Slutspelsskägg, som det kallas i folkmun, är idag inte bara förekommande brand spelarna själva, utan även hos fansen. Under våren då ishockey VM samt slutspelen i SHL och NHL spelas så kommer man troligen att få se en hel den skäggbeklädda män både på och utanför plan.

Kampen mot bröstcancer uppmärksammas varje år under oktober månad på en mängd olika sätt. Detta engagemang kring kampen mot den hemska sjukdomen har gjort att man under november månad gör en liknande kampanj mot prostatacancer. Istället för att bära rosa symboler som visar på ens stöd så kan man här som man visa sitt stöd genom att låta sin mustasch växa ut. Fenomenet går under namnet Movember, eller Mustaschkampen som vi kallar det för här på hemmaplan.Under ett par år arrangerade Cancerfonden denna kampanj för att uppmärksamma den allvarliga sjukdomen, men även efter att denna avslutades så har fenomenet med att spara ut sin mustasch under november månad kvarstått. Utöver detta brukar butikerna även likt under oktober sälja relaterade produkter som då ofta pryds av en liten vältrimmad mustasch.